Dieselauto’s in Nederland en strengere milieueisen, wat moet je weten

In Nederland rijdt nog steeds een groot aantal dieselauto’s rond. Het grote deel hiervan rijdt rond met een grijs kenteken. Je kunt dit kenteken herkennen omdat ze beginnen met de letter V of B. Deze voertuigen worden vaak gebruikt door ondernemers of bedrijven. Deze voertuigen beschikken over een laadruimte en slechts twee of drie zitplaatsen. Het voordeel van een grijs kenteken is dat je hier minder wegenbelasting over betaald. Zeker bij zwaardere auto’s kan een grijs kenteken enorm veel besparen.

Het onderhouden van dieselauto’s

Laat het roetfilter reinigen door RM Performance Center! Dit is van groot belang omdat diesels vaak een groot aantal kilometers per jaar rijden. Het is een vuistregel dat het roetfilter eens per 150.000 kilometer gereinigd moet worden. Laat je roetfilter schoonmaken door een professional zoals garage rijsbergen, beter bekend als RM Performance Center!

Diesels zijn nu goedkoper dan ooit!

Voorheen kon je de aanschaf van een diesel vaak terugverdienen omdat diesel goedkoper was en de motoren een stuk zuiniger dan benzinemotoren. Echter is diesel nu duurder dan benzine. Desondanks zijn diesels nu zuiniger omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking verwacht dat diesels binnenkort niet langer welkom zijn in een groot deel van Nederland. Ben jij hier niet bang voor en wil je tóch graag een diesel aanschaffen? Ga dan niet op zoek naar een nieuwe! Speur de tweedehands occasionmarkt af en scoor een goede deal! Er staan een hoop bijna nieuwe diesels te koop en op deze manier ben je ook een stuk milieubewuster bezig!

Er is al een verbod in enkele steden

Een groot en toenemend aantal steden in Nederland heeft al een verbod op vervuilende dieselauto’s. Het gaat om auto’s vanaf een specifiek bouwjaar die volgens de overheid niet meer in een stad thuishoren. Je mag met de auto niet langer in de milieuzone van de stad rijden. Echter kun je in de rest van Nederland hier nog met een gerust hart mee rond rijden.

Conclusie

Het is een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken. Sommige rijden een diesel met economische beweegredenen, anderen vinden een diesel simpelweg lekkerder rijden dan een benzineauto. Vraag jezelf af met welke reden je een diesel koopt en waar je deze voor gaat gebruiken.

We werken graag samen

Voor de beste online verhalen

Neem contact op voor meer informatie over het plaatsen van blogberichten. We bekijken graag of samenwerken mogelijk is. We staan dan ook klaar om u verder te helpen bij eventuele vragen. 

Site Links

Athene

Over ons

Berichten

Contact

Griekse feiten

Hoofdstad: Athene

Ligging: Midden-Europa

Taal: Grieks

Inwoners: 10.720.000

Scroll naar boven