Waarom Griekenland in de oudheid al zo goed kon bouwen

De Grieken en Romeinen staan bekend als een van de meest ontwikkelde samenlevingen van de oudheid. Vandaar dat deze dan ook vaak in een zin genoemd worden met architectuur. De Grieken zetten prachtige gebouwen neer met zware materialen. Onderzoekers staan versteld hoe de mensen dit vroeger deden. De huidige technieken waren in die tijd niet of in zeer geringe mate beschikbaar. We nemen je graag mee in het verhaal.

Zware objecten verplaatsen in het heden

Zware objecten worden verplaatst op verschillende manieren. Dit kan op locatie gebeuren of van A naar B. De transport vraag is afhankelijk van de capaciteiten van machines die ingezet worden.

Verplaatsen op locatie

Om gebouwen te herstellen wordt vandaag de dag meestal een hijskraan ingezet. Bijvoorbeeld voor de restauratie van panden in Breda, zoek je eenvoudig op hijskraan huren Breda. Er komen een aantal bedrijven boven en de aannemer kiest degene die het beste bij de klus past.

Van A Naar B

Voor vervoer van locatie naar locatie wordt meestal een vrachtwagen, boot of vliegtuig ingezet. Het ligt aan de afstand van het transport. Ook kan er een combinatie worden gemaakt met deze vervoersmiddelen.

Waarom is vervoer belangrijk voor architectuur?

Het is voor een architect belangrijk om te weten met welke materialen hij/zij kan werken en tekenen. Er is vervoer nodig om de bouwmaterialen te kunnen verplaatsen. Vroeger en nu nog steeds worden veel bouwmaterialen uit een ander land gehaald. Zo moet de sterkte en de massa deels bekend zijn, om het te kunnen gebruiken.

Zware objecten verplaatsen in de tijd van de Grieken

De Grieken hadden een stuk minder ter beschikking om iets te vervoeren, waardoor het vaak langer duurde. Het hield hen niet tegen, om prachtige gebouwen weg te zetten. Enkele technieken worden hieronder beschreven.

De Grieken maakte gebruik van stapelbouw

Bij stapelbouw, worden verschillende onderdelen op elkaar gestapeld om tot een gebouw te komen. Door trapsgewijs te bouwen, konden de Grieken de materialen op grotere hoogte krijgen. Er is waarschijnlijk veel mankracht ingezet om de spullen te verplaatsen. Daarnaast werden er karren gebouwd, waardoor de materialen verplaatst konden worden van A naar B.

We werken graag samen

Voor de beste online verhalen

Neem contact op voor meer informatie over het plaatsen van blogberichten. We bekijken graag of samenwerken mogelijk is. We staan dan ook klaar om u verder te helpen bij eventuele vragen. 

Site Links

Athene

Over ons

Berichten

Contact

Griekse feiten

Hoofdstad: Athene

Ligging: Midden-Europa

Taal: Grieks

Inwoners: 10.720.000

Scroll naar boven